Blogs,  Brand talk

Warme winterbreisels

Nu de herfst echt zijn intrede heeft gedaan, wordt het tijd de truien uit de kast te halen. Het liefst gebreid, want dat is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens lekker warm. Bobo Choses heeft hele fijne vesten en sweaters in de collectie. Tot en met 10 november as. krijg je daar maar liefst 25% korting op! Maar ook andere merken zijn aan de slag gegaan met wol. In deze blog lees je daarom alles wat je over knitwear wil weten.

bobo knit
Toffe knits van Bobo Choses 1. jaqcuard sweater estate blue, € 82,00 2. jacquard sweater sun dried tomato € 82,00 3. star cardigan € 92,00 Tot en met 10 november 2019: 25% korting

Op en top natuurproduct

Wol is een natuurproduct en daarom vanzelfsprekend duurzaam. Het voordeel van wol is, dat het ademt. Daarom is het warm in de winter en verkoelend in de zomermaanden. Je kunt eigenlijk zeggen dat wol zich aanpast aan de omgeving en je helpt bij het regelen van je temperatuur. Daarom is wol ook heel fijn voor baby’s. Leg bijvoorbeeld eens een vachtje in de autostoel, werkt aan de ene kant verwarmend, maar neemt ook vocht op.
Een ander voordeel is, dat wol zelfreinigend is. Dat komt door lanoline (wolvet). Als wol vochtig wordt, wordt lanoline omgezet in een soort zeep, waardoor de stof zichzelf reinigt. Ook is wol waterafstotend (echt waar!) en superstevig. Wollen kleding kan echt meerdere kindjes mee!

Veel gebruikte wolsoorten in kinderkleding zijn (baby)Alpaca, Merino en Lamswol. Alpacawol en Merino zijn fijne wolsoorten, waardoor ze niet kriebelen. Vaak wordt wol gemengd met katoen, zijde of acryl om de draagbaarheid van items zo aangenaam mogelijk te maken. Hoe meer wol in een item, des te groter worden de positieve eigenschappen zoals hierboven beschreven.

Wassen en vriezen

Wil je wol mooi houden, dan moet je het wel goed verzorgen. Wassen hoeft niet heel veel vanwege de zelfreinigende en antibacteriële werking. Heb je dan toch een vlek, behandel hem dan met ossegalzeep of een biologische vlekkenspray en hang het item in de badkamer. Laat het stoom al zijn werk doen; lanoline komt vrij en reinigt de stof vanzelf. In de wasmachine wassen, gebruik dan absoluut je wolprogramma en een wolwasmiddel (NOOIT wasverzachter). Leg de items na het wassen plat neer om te drogen en wring ze niet uit.

Het klinkt misschien raar, maar als je een wollen item nog teveel vindt kriebelen, leg het dan een nachtje in de vriezer.

Welk merk heeft de mooiste?

Bijna alle merken in onze collectie hebben prachtige, draagbare knits. Vaak wordt een mengsel gebruikt van wol en katoen of viscose om kriebelen te voorkomen. In het label vind je altijd de samenstelling van je gebreide item. Leuk om verschillende items eens te vergelijken! Om je op weg te helpen, hebben wij vast wat vooronderzoek gedaan.

Bobo Choses: wolgehalte varieert per item tussen 10 en 60 %, aangevuld met acryl of katoen
Mingo: mengsel van 5% alpaca, 10% schapenwol en acryl
Repose AMS: 30% wol en 60% katoen
Maed for Mini: 20% alpaca, 20% schapenwol en acryl
Hats over Heels: 100% merino- of alpacawol
Daily Brat: 60% wol en katoen

 

Kom shoppen!

Mocht je vragen hebben over maten, merken of wil je wat anders weten? Neem dan vooral contact met ons op via mail of telefoon. We staan altijd voor je klaar.
In Nederland verzenden we onze pakketjes gratis wanneer je bestelling een waarde van minimaal € 100,00 heeft. Je kunt je bestelling uiteraard ook in onze fysieke winkel in Wateringen op komen halen.
Neem een kijkje in onze shop>

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *