Brand talk

Blah Blah Blah by Mini Rodini

Ja hoor! Er is weer een nieuwe collectie van Mini Rodini uit. Het thema is Blah Blah Blah en de collectie is weer lekker anders-dan-anders.  Mini Rodini is met zijn iconische prints en het geniale kleurgebruik een echte trendsetter. Ook zijn ze een voorloper op het gebied van ecologische productie. Zo zijn jassen gemaakt van PET flessen en leggings van afval dat uit de zee is gevist. Uniek, eigenzinnig, gedurft en gewoon lekker fris: wij zijn fan!

De kern van Mini Rodini kinderkleding

In 2006 werd het Zweedse merk Mini Rodini opgericht door Cassandra Rhodin. De oprichtster van dit duurzame kinderkleding merk legt uit dat de collecties speels zijn omdat ze het belangrijk vindt dat kinderen kleding hebben die passen bij hun creativiteit en stemming. Duurzaamheid staat bij Mini Rodini op nummer één. De kleding wordt gemaakt van biologisch katoen en recyclebare materialen. Hierdoor is de kinderkleding van Mini Rodini van hoge kwaliteit en gaat het jaren mee. Cassandra’s inspiratiebron is haar jeugd, vakanties en vintage kleding. Dit zie je zeker terug in de urban-style kinderkleding van het merk. 

mini rodini pre

 

Het verhaal achter het merk Mini Rodini

Sinds dag één doorleeft Mini Rodini het ene na het andere success. De eerste collectie katoenen kleding met printjes werd uitgebracht in een aantal geselecteerde Stockholm-winkels in 2006, en was vrijwel in één klap uitverkocht.

Wat begon met een aantal kartonnen dozen in het appartement van Cassandra in Stockholm, veranderde snel in een stenen winkel in Stockholm. Mini Rodini werd een lievelings onderwerp van de pers, zowel in Zweden als in het buitenland, door de unieke visie op het produceren van kinderkleding. De unieke combinatie van uitstekende kwaliteit en de extraordinaire ontwerpen lijkt een gigantische succesformule voor dit populaire merk.

De visie van Mini Rodini

De visie van Mini Rodini is om de aanschaf van kinderkleding een leuke, fijne ervaring voor ouders te maken. Mini Rodini biedt de mogelijkheid aan ouders om kleding voor hun kinderen te kopen die passen bij hun levensstijl. Het milieu- en ethische aspecten van de productieprocessen staan hierbij op nummer één.

Hoewel de speelse en humoristische printjes en designs van de items met kinderogen gemaakt worden is de kwaliteit van de kleding minstens zo belangrijk voor het merk. Kleding van Mini Rodini is niet alleen leuk om naar te kijken of hip om te dragen, nee, het allerbelangrijkste achter dit merk is dat de kleding op een ethische en milieuvriendelijke manier geproduceerd wordt.

Mini Rodini’s duurzame school

Om de importantie van duurzame producten en productieprocessen te onderstrepen heeft Mini Rodini de deuren van een duurzame school geopend. Hun motto geldt: “Wij kunnen niet alles goed, maar iedereen kan iets kleins doen”. Met de duurzaamheidslessen van Mini Rodini wil het merk mensen aanmoedigen om beter met de planeet om te gaan.

Mini Rodini’s leefloon project

In 2021 wil Mini Rodini het “leefloon project” van start laten gaan. Dit houd in dat het merk zichzelf een doel stelt om een beter loon, in plaats van het standaard minimumloon, aan alle werknemers in de naaiateliers aan te bieden.

De mooiste items Mini Rodini kinderkleding bij Kids Department

De mooiste items van Mini Rodini kinderkleding vind je bij Kids Department. Wij staan voor goede service en verkopen alleen hoogwaardige kwalitatieve kinderkleding in onze online webshop. We verzenden naar Nederland en België, en wanneer je bestelling een waarde van minimaal € 100,00 heeft word je bestelling zelfs gratis verzonden! Je kan er echter ook voor kiezen om je pakketje in onze fysieke winkel in Wateringen op te halen.

Bekijk onze gehele collectie Mini Rodini kinderkleding >

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *