dagje weg
Blogs

Een dagje uit naar Kids Department

Zou je onze winkel graag eens bezoeken, maar woon je ver weg? Maak er dan een uitje van en ga een dagje uit naar Kids Department! In de omgeving is veel te zien en te doen, zodat je je bezoek aan onze winkel makkelijk kunt combineren met een leuke activiteit voor het hele gezin. Met de zee en strand in de buurt kun je er zelfs een weekendje weg van maken! In deze blog daarom tips voor een dagje uit naar Kids Department.

Beach time

Kids Department is gevestigd in het Westlandse dorp Wateringen, aan de rand van Den Haag. Stranden en duinen vind je op een steenworp afstand. Het strand van Kijkduin is slechts 15 minuten rijden, maar ook de stranden van Ter Heijde, Monster en ’s Gravenzande zijn makkelijk aan te rijden. Houd je van wat meer vertier en drukte, ga dan naar Hoek van Holland of Scheveningen.
Tip: In Kijkduin hebben ze heerlijke flammkuchen bij strandtent Suiderstrand. Lekkere biologische pizza’s in een super relaxt sfeertje eet je bij Strandtent De Pit in ’s Gravenzande.
Houd je van actie, boek dan een surf- of skateles bij strandtent Hart Beach in Scheveningen. Of ga strandjutten bij de Jutterskeet in Kijkduin.

Lekker lunchen

Trek gekregen? Verwen jezelf dan na een dagje uit naar Kids Department met een lekkere lunch. In Wateringen kun je lekker biologisch eten bij conceptstore Høv. Maar ook bij eetcafé Scrumpy hebben ze goede lunchgerechten. Of ga naar lunchroom Dochters aan de Vliethof, waar je ook kunt genieten van de enige echte Maison Kelder hazelnoottaart. Nog een tip: haal een ijsje van Westlandse druiven bij ijssalon Vanilla op het Plein.
Je kunt natuurlijk ook lekker naar het strand rijden en wat eten in de vele strandtenten van Kijkduin of Scheveningen.

Buiten spelen

In de nabijheid van onze winkel kun je een aantal leuke buitenactiviteiten doen. Zo is er bij Villa Ockenburg een kabouterpad, waar je een leuke speurtocht kunt doen. Bij de Villa verkopen ze zelfs kabouterrugzakjes met iets lekkers en een vergrootglas voor onderweg.

Vlakbij vind je boerderij Pluk met verschillende pluktuinen (waar altijd wel iets te oogsten is), een belevenispad, kinderboerderij, biologische winkel en biologische lunchroom. In de pluktuinen zijn geregeld leuke kinderactiviteiten.

Wil je nog meer plukken, breng dan een bezoekje aan Plukkerij Framblij in Monster, waar je van mei tot en met september allerlei seizoensfruit kunt plukken. Er is ook een leuke speeltuin en een mini crossbaantje. In verband met drukte is reserveren verplicht.

In het Prinsenbos in Naaldwijk kun je ook lekker rondbanjeren. Er is een zwemmeer met strandje, blote voetenpad, speeltuin en een vlindertuin.

Iets verder weg, vlakbij Delft vind je de Delftse Hout. Een recreatiegebied met veel water en speelmogelijkheden. Heb je kleintjes, dan is de waterspeeltuin aan het begin van het natuurgebied fantastisch. Het water is overal op kniehoogte met de leukste waterspeeltoestellen. Ernaast ligt de stads(kinder)boerderij.

Slecht weer scenario

Is het weer wat minder, dan zijn er in de buurt van de winkel genoeg binnenactiviteiten. Bijvoorbeeld Avonturia, een uit de hand gelopen dierenspeciaalzaak met een mini-dierentuin Mappa Mundia. Hier kun je tegen een kleine vergoeding op ‘ontdekkingsreis’ en zelfs schatzoeken. Onderweg kom je allerlei dieren tegen. Hier ben je beslist een paar uurtjes zoet!

Op de Scheveningse boulevard kun je naar Legoland Experience. Goed voor een hele dag indoor lego-activiteiten. Iets verder op ligt Sea Life, waar je alles komt te weten over de onderwaterwereld en zelfs roggen kunt aaien. Ook dichtbij: Madurodam, het kleinste stadje van Nederland.

Verder kent Den Haag natuurlijk tal van musea, welke allemaal leuke kinderactiviteiten hebben. Altijd al het beroemde ‘meisje met de parel’ willen zien? Bezoek dan het Mauritshuis, vlak om de hoek bij het Binnenhof. Een ander wereldberoemd schilderij vind je in Panorama Mesdag. Houd je van moderne kunst? Dan is het Kunstmuseum echt de moeite waard.
Iets heel anders (voor kinderen vanaf 8 jaar) is het museum voor beeld en geluid, waar je alles komt te weten over journalistiek en media. Maar ook de impact van social media wordt belicht. Super leerzaam!
Wil je je kinderen stimuleren meer te lezen, ga dan naar het Literatuur en Kinderboekenmuseum.

Zoek je wat meer actie? Dan is de Gevangenenpoort in het centrum van Den Haag echt de moeite waard. Je leert en ziet er van alles over de gebruiken en het rechtsysteem in de 15e eeuw. ook hebben ze er echte martelwerktuigen. Brrrr.
Nog een gevangenis: het Oranjehotel in Scheveningen. Hier werden in de Tweede Wereldoorlog verzetstrijders gevangen genomen voordat zij berecht werden. Hier vind je nog de oorspronkelijke cellen uit die tijd.

Weekendje weg

Wil je er een weekendje van maken? Dan huur je bij Roompot vakantiepark Kijkduin huisjes, chalets of strandhuisjes. Ook leuk: Duinrell in Wassenaar. Huur een duingalow en krijg toegang tot het pretpark en Tikibad. Ook leuk: camping Vlugtenburg in ’s Gravenzande. Je kunt er niet alleen terecht met je tent of caravan, maar er zijn ook safaritenten en pipowagens (op het strand!) te huur.

Heb je geen tijd om een bezoek te brengen aan de winkel? Dan kun je natuurlijk 24/7 op onze webshop terecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *