Blogs

How to … style

Eén van de meest gestelde vragen bij ons is: ‘Hoe kan ik dit het beste combineren?’. Stylen is soms best lastig, maar met een paar tips en tricks kun je best een eind op weg komen. Dus hierbij een kort college.

Layering in 4 stappen

Je begint met het uitkiezen van de items die je wilt stylen. Met dit weer maken wij vaak gebruik van laagjes, oftewel layering. Layering is juist handig als het weer wisselvallig is. Zo kun je in de loop van de dag laagjes verwijderen of juist stapelen.

Moeilijk is het niet om een set in laagjes samen te stellen:

1. Begin bij een onderstuk (broek of rokje);
2. Kies een t-shirt of blousje;
3. Doe er een bijpassende sweater of vest op;
4. Style je set af met sokken, kousen en schoenen.

5761. Jeans Bobo Choses – 2. T-shirt Maed for Mini – 3. Sweater Mini Rodini – 4. Sandalen Salt Water Sandals en Zonnebril Izipizi
2882881. Jeans Bobo Choses – 2. T-shirt Maed for Mini – 3. Sweater Mini Rodini – 4. Sandalen Salt Water Sandals en Zonnebril Izipizi

Tip: bodywarmers en mouwloze vestjes zijn heel handig om laagjes mee te maken in het voorjaar. Net als een denim jasje, dat je zowel binnen als buiten kunt dragen.

Hoe maak ik de beste combi?

Oké, een set layeren is niet zo moeilijk, maar hoe kies je de beste kleuren en items bij elkaar? Kortom: hoe style ik een perfecte set?
Ook wij hebben op deze vraag geen eenduidig antwoord. Vooral in de kindermode kan bijna alles. Maar we kunnen je wel een stukje op weg helpen de juiste outfit samen te stellen!

Methode 1: kleur als basis

Tuniekje Donsje – Broekje Rylee + Cru – Zonnehoedje Liewood – Sandalen Salt Water Sandals

Ten eerste kun je n set stylen op basis van kleur. Het makkelijkst is te kiezen voor een basiskleur in combinatie met tinten uit hetzelfde kleurenpalet (ton-sur-ton). Dus bv. groen met een lichtere en een donkere kleur groen.

Vind je het moeilijk? gebruik dan een basiskleur als contrast zoals zwart- en wittinten of jeans. Altijd goed.

Vroeger was het not done verschillende knalkleuren te combineren, maar nu zie je juist prachtige contrasten ontstaan. Denk maar eens aan oranje en paars, rood en roze, lila en geel en paars met groen. Beslist de moeite waard!

Methode 2: printjes!

Een goede print is altijd goed. Sommige merken staan juist bekend om hun sterke printjes zoals Bobo Choses, Mini Rodini en Tinycottons. Vind je een print wat heftig, draag er dan een mooie basic bij zoals van Marmar Copenhagen, Mingo, Repose of Gray Label.

Wil je printjes combineren, ga dan altijd voor items van het zelfde merk. Vaak sluiten de kleuren uit een collectie op elkaar aan, waardoor pint-op-print minder heftig oogt. Wij houden ook van print items gecombineerd met meer ‘klassieke’ prints, zoals een mooie leopard print, streepje of stipje.

Sweater Mini Rodini – T-shirt Mini Rodini – Legging Mini Rodini – Jeans I Dig Denim
Shirt geel Bobo Choses – Rok Bobo Choses – Croptop Bobo Choses – Rok Emile et Ida

Methode 3: strak en wijd

Je kunt ook stylen op basis van pasvorm en model. Zo zijn korte en wijde sweaters, shirts en broeken op dit moment hot. Heb je zo’n item, zorg dan voor een combinatie met een wat strakker item. Bijvoorbeeld een oversized sweater met een legging, flared broekje of skinny jeans. Natuurlijk kun je ook kiezen voor wijd-op-wijd, maar dat moet dan qua stijl wel bij je kind(je) passen…

Stel je vragen!

Kom je er zelf niet uit, aarzel niet ons om hulp te vragen. Voor ons is het een uitdaging allemaal verschillende sets samen te stellen. We plaatsen ze overigens regelmatig in de stories en de highlights op Instagram. Daar zijn echt tientallen outfits terug te vinden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *