Mini Rodini jas
Blogs

The story of … Mini Rodini

Sinds jaar en dag is Mini Rodini één van de meest populaire merken in onze winkel. Wij verkopen het Zweedse merk sinds 2015, maar de eerste collecties werden al in 2006 gelanceerd. Graag informeren wij je in deze blog verder over dit bijzonder kleurrijke merk.

Het DNA van Mini Rodini

Zoals gezegd lanceerde illustratrice Cassandra Rhodin de eerste Mini Rodini collectie in 2006 op de Zweedse markt (alles vanuit haar appartement in Stockholm). Deze collectie en degenen die daarop volgden waren al snel populair. Mini Rodini was met het kleurgebruik, illustraties en duidelijke statement over duurzaamheid een revolutie op de (best wel saaie) kinderkledingmarkt. Het merk is op dit moment te vinden bij meer dan 300 verkooppunten over de hele wereld.

Wist je dat …. het merk is vernoemd naar Cassandra Rhodin’s overgrootvader, die rond 1890 een groot circusartiest was en zich ‘Rodini’ noemde?

Inspiratiebron

Haar inspiratie haalt Cassandra uit reizen en boeken. Zo kwam Afrika in de collectie ‘Mount Kilimanjaro’ aan bod. En herinner je de collectie over de ’transsiberië express’ nog? Daarin waren allerlei items verwerkt die je tegen komt op een reis met deze bijzondere trein. Cassandra heeft duidelijk een liefde voor Groot Brittannië: de laatste collectie is duidelijk gebaseerd op de Schotse hooglanden. Maar ook Lady Di, de Engelse tuin- en jachtcultuur (rozen, eenden en zwanen) en schotse ruitjes zie je vaak terug.

Mini Rodini klassiekers
Een verzameling van Mini Rodini illustraties door de jaren heen.

Nog een leuke om te noemen: iconische (fantasie) figuren spelen vaak te hoofd rol. Een oudere print is de ‘strong man’ (gebaseerd op haar overgrootvader?), de zeemeerman en zeemeermin (in heel veel gedaantes), de Griekse goden en eenhoorns.

En dan natuurlijk dieren. Vooral katten en honden zoals mopshonden, spaniëls, Deense dogs, tekkels, poedels, galgo’s… you name it. Maar ook wilde olifanten, krokodillen, ijsberen, panda’s en tijgers passeren de revue. Om maar niet te spreken van konijnen, paarden, eenden en zwanen. Does it ring a bell?

Mini Rodini is toch wel het meest bekend om haar leopard print, pandabeer en de pinguïn.

Together we’re strong

Mini Rodini komt elk jaar met vier collecties, waaronder vaak een samenwerking met een merk of organisatie. Zo ken je vast de samenwerking met Adidas, Veja en Disney (ET) wel. Maar heb je ook de Mini Rodini Bugaboo gezien?
Naast samenwerking met commerciële merken, gaat Mini Rodini ook relaties aan met goede doelen. Rondom natuurbeschermingsorganisatie Sea Sheperd is een hele collectie uitgekomen. Maar er is ook aandacht besteed aan de situatie rondom de galgo’s in Spanje. Van de recente collectie ‘4 Elephants‘ is 20% van de opbrengst naar de Wildhood Foundation en Het Akashinga Project gegaan.

Mini Rodini AW collectie

Duurzaamheid op nummer 1

Mini Rodini is samen met Bobo Choses een van de eerste merken die duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst heeft staan. Inmiddels heeft Mini Rodini vrijwel de gehele productieketen verduurzaamd. Dat begint al bij het de productie van de materialen; stoffen worden gemaakt van PET flessen, vissersnetten, recycled, upcycled en biologische materialen. Bij verpakkingen en vervoer wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. En de fabrieken waar mee gewerkt wordt werken allemaal volgens de normen zoals Mini Rodini die gesteld heeft in de ‘Code of Conduct’. Meer weten? Op de site van Mini Rodini lees je meer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *