basic collecties
Blogs

Best basics

Het is altijd handig een aantal basis items in je kledingkast te hebben. Want goede basics kun je overal mee combineren. In onze winkel en webshop vind je best wat merken met basic collecties. Twee daarvan zijn van Nederlandse origine: Phil & Phae en Gray Label. We vertellen je er graag meer over.

Lang plezier van Phil & Phae

Het Nederlandse merk Phil & Phae heeft een duidelijk DNA: comfortabel, unisex en duurzaam. Duurzaamheid zit hem bij Phil & Phae niet alleen in de keuze voor organic cotton (wat eigenlijk al de standaard zou moeten zijn voor kinderkleding), maar zit ook in de filosofie dat alles lang mee moet gaan. Kinderen groeien nu eenmaal uit hun kleding, maar wat mooi en goed blijft kan weer worden doorgegeven aan een broertje of zusje.

phil & Phae gaat voor duurzaamheid

Dat lange-termijn-denken en kwaliteit-boven-kwantiteit komt overigens in alles terug bij dit kleine Nederlandse merk: alles wordt ontworpen met het oogpunt er lang plezier van te hebben, en zodat verschillende collecties ook onderling makkelijk te combineren zijn. Maar ook bij het aangaan van nieuwe samenwerkingen met producenten, winkeliers, partners of collega’s is een duurzame samenwerking altijd het uitgangspunt. Alle collecties worden met heel veel zorg en aandacht ontwikkeld en dat zie je uiteindelijk terug in de pasvorm, detaillering en afwerking van de kleding. 

Essentials van Gray Label

Nog zo’n top Nederlands merk! Gray Label bestaat sinds 2011 en creërt tijdloze, minimalistische en comfortabele collecties waarin de kleintjes hun ware zelf kunnen zijn. Essentials die makkelijk te mixen en matchen zijn, gemaakt van het beste biologische katoen dat verkrijgbaar is. Ook Gray Label stimuleert het gebruik door onder andere broers, zussen, vrienden of andere kinderen die in de maat passen.

Elk Gray Label-artikel draagt het GOTS-certificeringslabel en in hun samenwerkingsverbanden werkt Gray Label alleen met partnerbedrijven die dezelfde ethische doelen nastreven. De productcategorieën variëren van kleding, footwear, ondergoed en accessoires voor baby’s, peuters en kinderen van 0 tot 12 jaar.

Nog meer basics

Naast Gray Label en Phil & Phae zijn er meer merken met basic collecties. Je kent vast de basic leopard print wel van Mini Rodini, of de streepjes van Mingo. Maar de basics van Marmar Copenhagen en Nixnut zijn ook heel fijn voor zowel baby’s als oudere kinderen.

Het mooie aan een basic item is, is dat je het altijd wel ergens mee kunt combineren. Denk eens aan de wat ‘bontere’ merken Mini Rodini en Bobo Choses. Of match je basic met wat meer ingetogen merken als Emile et Ida of House of Jamie. Dus mix en match er lekker op los!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *