Blogs

Timeless essentials

Naast het komen en gaan van de zomer en wintercollecties, is het altijd handig een paar vaste essentials in je kast te hebben. Dat zijn items die je zowel in de zomer als winter makkelijk kunt combineren. Essentials zijn vaak neutraal van kleur en materialen. Ook voor kinderen zijn er genoeg essentials waarmee je een basiscollectie kunt opbouwen en welke je aan kunt vullen met collecties uit het seizoen. We laten het je zien.

1. Een goede jeans

Jeans zijn een must have in ieders garderobe. Of hij nou blauw of zwart is, skinny of flared, een jeans kan altijd en overal.
Veel kinderen vinden een spijkerbroekje niet lekker zitten, maar de jeans in onze winkel zijn juist gemaakt van comfy stoffen, wat het draagcomfort verhoogt.
Alle onze denim broeken zijn trouwens op een duurzame manier geproduceerd. Want juist de jeansindustrie staat erom bekend vervuilend te zijn. Dat heeft te maken met het vele water en de kleurmiddelen die ervoor gebruikt worden. Gelukkig zijn onze merken zich daarvan bewust en gebruiken steeds meer duurzame grondstoffen zoals biologisch katoen, gerecycled nylon en lyocell. Ook de kleurstoffen voor de verschillende wassingen zijn op natuurlijke basis en sommigen zijn zelfs al bezig met het upcyclen van jeans.

Voor de fijnste jeansbroekjes uit de collectie kijk je bij I Dig Denim, Piupiuchick en Ammehoela.

jeans essentials

2. Een comfy vest

Nog zo’n perfect basisstuk: een lekker vest. Altijd makkelijk aan- en uit te trekken als het weer plotseling verandert. Bovendien zijn vesten ook nog eens hartstikke fashionable! Een wollen of katoenen vest is vaak wat klassieker, maar we hebben ook veel zachte vesten van joggingstof in de collecties. Sommigen hebben een rits in plaats van knopen, dus dat is helemaal makkelijk!
Gray Label heeft heerlijk zachte vesten in de collectie in verschillende uni kleuren, die werkelijk overal bij passen. Met of zonder capuchon, met drukknopen of rits. Zelfs de babyvestjes zijn tegelijkertijd lekker warm en zacht. Ook Bobo Choses en Play Up hebben altijd goede vesten in de collectie.
Vergeet overigens het giletje niet. Die van Alwero zijn perfecte basics te matchen met je outfit. Ze zijn ook nog eens gemaakt van wol, waardoor deze gilets lekker warm zijn als je het nodig hebt.

3. Een basic sweater

Je kent ze wel, sweaters waar je het liefst in zou willen wonen…
Zorg ervoor dat je altijd een of twee neutrale sweaters in je kast hebt in een uni kleur, die je overal mee kunt matchen. Niets is makkelijker dan in het voorjaar of op een zomeravond even een sweater over je shirt aan te trekken. De sweats van Nixnut, Mingo en Gray Label zijn prachtig en vaak gemaakt in kleuren die aansluiten bij de huidige collecties.

basic essentials

4. De legging

You either love it or hate it. Is de legging de grootste modeflater ooit, of juist briljant bedacht? Wij gaan voor het laatste. Mits je een legging niet als vervanging voor een maillot wilt gebruiken. Want dat zijn echt twee heel verschillende dingen. Een legging onder een rok of jurk kan gewoonweg niet.
Terug naar de legging. Je draagt ‘m met een lekker oversized shirt of sweater. Als het kouder is draag je er een lange kous overheen, die je wat laat afzakken.
Nieuw zijn de wat wijdere leggings, vaak gemaakt van sportstof. Soft Gallery en Repose AMS hebben ze in de collectie. Maar een basic print is ook altijd goed. Denk aan de leo printjes van MarMar Copenhagen of Mini Rodini. Of de uni kleurtjes van Nixnut. Super makkelijk te combineren. Ga je voor kleur, dan zijn Bobo Choses en Mini Rodini echt wat voor jou!

5. Goede kousen en sokken

Ze worden vaak onderschat, maar een sok maakt de outfit af. Zorg ervoor dat je een aantal verschillende trendkleuren in je kast hebt liggen, die bij diverse outfits matchen. Daarbij mag je best durven variëren met kleur. Wat juist bij kinderen staan kleurrijke sokken met een printje zo eigenwijs. In het voor en najaar als blote benen bijna kunnen, draag je onder een rok of jurk kniekousen. Hiermee tover je je outfit meteen om tot een hip statement. Collegien heeft veel neutrale kleuren in de collectie, MP Denmark gaat voor een streepje of glittertje en de merken zelf sluiten de beenmode vaak aan op hun collecties, zoals Sproet & Sprout en Bobo Choses.

Meer toffe merken zien? Check vooral onze website!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *