hvid
Blogs

Wol in de zomer? Doen!

Wol is een ideaal materiaal om je in de winter warm te houden. `Dat klopt ook wel, maar in de zomer kan wol juist verkoelend werken. En dat is nou juist heel fijn voor kleine kinderen en baby’s. We leggen je graag uit waarom.

Cool wool

Wol heeft, doordat het een natuurproduct is, een groot aantal positieve eigenschappen. Een daarvan is dat wol vochtregulerend is. Dat is juist een voordeel in de zomer. Het materiaal neemt vocht op, wat direct verdampt en waardoor het lichaam afkoelt. En dat is heel fijn voor pasgeborenen die hun temperatuur nog niet goed kunnen reguleren.

Tel daarbij op dat wol van nature een hoge UV protectie heeft, dus wol in de zomer is juist een goed idee.

Laat je kleintje bijvoorbeeld onder een wollen dekentje slapen. De dekens van HVID zijn hier perfect voor. Je kunt ook voor katoen kiezen, wat een goed alternatief voor de zomer is. Nobodinoz en Mushie hebben mooie katoenen dekens in de collectie.

Nog meer positieve eigenschappen

Naast vochtregulatie heeft wol nog meer positieve eigenschappen. Vaak wordt gebruik gemaakt van merinowol, wat de zachtste wolsoort is (en niet kriebelt). En dat is wel zo fijn voor kinderen.

Ook is wol zelf reinigend. In wol zit namelijk lanoline, wat reinigend werkt. Als wol vochtig wordt, komt er een beetje lanoline vrij, waardoor het item schoon blijft. Daarom is wassen niet vaak nodig. Een beetje vochtig maken en aan de lucht laten drogen is meestal voldoende.

Daarnaast is wol anti-bacterieel, wat bij kinderen die gevoelig zijn voor (huid) allergieën een gunstige werking heeft.

Ideaal voor baby’s

We noemden al een aantal positieve eigenschappen van natuurwol. Die zorgen ervoor dat wol een ideaal materiaal voor pasgeboren baby’s is. In onze collectie vind je daarom veel babyitems van HVID, een merk dat veelal merinowol gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat merinowol ervoor zorgt dat baby’s sneller inslapen, dieper slapen en een kalmerende werking heeft.

Een wollen dekentje van HVID is daarom een aanrader. De coconnetjes zijn ideaal voor baby’s tot 4 maanden oud. Door de vorm van de cocon voelt je baby zich geborgen en de wol zorgt voor een constante temperatuurregeling. Ook de slofjes van HVID zijn heel fijn, want de lichaamswarmte ontsnapt het meest via het hoofd, voeten en handjes. Zorg er dus voor dat het hoofdje bedekt is en de voetjes goed op temperatuur.

Ook bij de kledingmerken gaan we steeds meer wol zien. Zeker voor baby’s worden wollen pakjes en vestjes steeds populairder. Dus houd merken als 1+ In the Family, Emile et Ida, Rylee + Cru en Play Up zeker in de gaten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *