Blogs

Hulp bij Salt-Water Sandals

Salt-Water Sandals zijn wat ons betreft de aller-fijnste sandalen voor kids. Omdat ze lekker lopen, stevig zijn en ook nog eens makkelijk in het water kunnen. Toch is er een terugkerend probleem bij de aanschaf van deze sandalen: welk model kies ik en welke maat? Om het je makkelijker te maken geven we je een aantal tips & tricks.

De voordelen op een rij

Met een Salt-Water Sandal heb je absoluut een kwalitatieve sandaal in handen. Gemaakt van zacht leer, dat tegen een stootje kan. De zolen zijn of van rubber of van leer, wat het draagcomfort alleen maar groter maakt. Ennnn…. Salt Waters kunnen door een speciale coating zelfs in (zout) water.

Tip: je loopt de sandalen in een middagje in door ze voor het dragen goed nat te maken. Dan gaat de sandaal namelijk al heel snel naar de voet staan.

Welk model kies ik?

Op dit moment hebben we 7 modellen Salt Water Sandals in onze winkel en webshop. En elk model heeft zijn eigen pasvorm en maatvoering. Het is dus belangrijk hierop te letten. Het beste kom je naar de winkel om te passen. Voor degenen die dat niet kunnen, hebben we alle modellen en maten opgemeten. Je vindt ze in de maattabel bij de sandaal. Bij het opmeten is al rekening gehouden met 1 cm groeiruimte.

Original

De original is geschikt voor de smalle voet met een lage wreef. Dit model heeft een platte leren zool. Je kunt makkelijk zien of de maat goed is: Het voetje moet binnen de witte stiksels vallen.

Surfer

Een Salt Water Sandal die voor iedereen kan. Door de twee verstelbare gespen is deze sandaal ook heel geschikt voor de wat bredere voet. De Surfer heeft een soepele leren zool, waardoor hij superlekker loopt!

Shark, Seawee en Sailor

Een model voor alle voetbreedtes, met dichte voorkant en hielen. Hierdoor is de sandaal ook heel geschikt als het wat minder weer is en geeft hij meer stevigheid aan de voet. De Shark is is er vanaf maat 20 en de Sailor is voor de allerkleinsten, in maat 18 en 19. De Seawee is ook een klein modelletje in maat 18 en 19 en meer geschikt voor meisjes.

Swimmer en Sweetheart

Heeft je kindje super smalle voeten? Dan is de Swimmer hét model. De voorzijde is van gevlochten leer en de zool is flexibel. De sweetheart is ook vrij smal, maar door de verstelbare gesp aan de voorzijde ook geschikt voor een wat hogere wreef. Ook deze Salt Water Sandal heeft een flexibele rubberen zool.

Nog meer tips!

Heb je eenmaal een paar Salt-Waters gekocht, dan wil je niet anders meer. Je loopt de sandalen het beste in door ze eerst onder te dompelen in water en ze vervolgens aan te trekken.
Je maakt je Salt Water Sandals makkelijk schoon met wat water en een zacht schoonmaakmiddel. Je kunt ze zelfs op een lage temperatuur wassen.
Door de duurzame materialen gaan de sandalen meerdere kinderen mee!

Born in the USA

Wist je dat Salt-Water Sandals ontstaan zijn in de 2e Wereldoorlog in de US? Er was een tekort aan leer voor schoenen en schoenenfabrikant Walter Boy besloot restleer van soldatenboots te gebruiken voor sandalen. Echt waar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *