Blogs

Trend: pasteltinten

In het voorjaar worden we altijd zo vrolijk van alle frisse kleurtjes. Dit seizoen zijn het vooral de pastelletjes die de boventoon voeren. Veel mensen zijn bang om pasteltinten te gebruiken, omdat het bleek zou maken. Maar niets is minder waar, zolang de tint je huidskleur versterkt, is een pastel juist heel mooi. En gelukkig zijn er nogal wat mogelijkheden!

Welke pastelkleur kies je?

In principe staan frisse pastelkleuren bijna iedereen. Dit zijn alle pasteltinten die wat feller van kleur zijn (zie afbeelding). Een mooi voorbeeld van deze tinten vind je bij Mini Rodini en CarlijnQ.

Bij meer afgezwakte tinten moet je opletten. Lichtblauw, mintgroen en lavendel staan mooi bij blond haar en een lichte huidskleur. Bij donker haar kun je voor een gele of perzik kleur kiezen. Maar ook lila en mintgroen staan mooi bij bruin haar.

De beste combinaties

Een pastelkleur combineer je het liefst met een neutrale basiskleur zoals zwart, jeans of juist spierwit. Zo springt je pastel er het meest uit. Hetzelfde effect krijg je als je het met een printje (streepje, bloemetje of leoprint combineert).
Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een ton sur ton, wat een chique uitstraling geeft. Let er wel op dat je precies dezelfde kleur hebt, want echt waar, pasteltinten kunnen ook bij elkaar vloeken. Paars is daar een schoolvoorbeeld van! Ook leuk, vooral bij kinderen: pastel op pastel. Love it!

Bij welk merk kun je terecht?

Zoals eerder gezegd zijn de pasteltinten volop vertegenwoordigd. Voor hele lichte kleuren kun je absoluut slagen bij Marmar Copenhagen. Houd wel rekening met de huidskleur van je kind. Bij een lichte teint zal Marmar minder matchen. In dat geval kun je het beste voor een onderstuk kiezen en combineren met een wat fellere kleur.

Tinycottons, Bonmot en House of Jamie hebben dit seizoen voor hetzelfde pastelpalet gekozen. Een wat frissere kleur, welke heel veel kinderen prachtig staat. Een aanrader zijn de gekleurde jeans van Tinycottons in blauw, geel en roze, waarmee je lekker veel combinaties kunt maken.

Zoek je basics in pasteltinten? Kijk dan eens bij Gray Label. Hun lila tint is prachtig, net als de lichte abrikooskleurige items. Ook Blossom Kids heeft voor meisjes veel fijne lilatinten en Maed for Mini gaat voor licht geel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *