Blogs,  Trends

Dit zijn de zomertrends

Een nieuw seizoen, nieuwe collecties. Telkens kijken wij weer uit naar al het moois wat gaat komen. Natuurlijk hebben we wat trendvoorspellingen gezien, maar in het echt is het nog veel leuker te zien wat de merken bedacht hebben. Zit je er klaar voor? Dit zijn de zomertrends.

Back to the 80’s

Opvallend in muziek, interieur en fashion zijn de invloeden van de jaren ’80, een periode waarin het modebeeld vooral werd bepaald door popsterren en andere celebs. Denk aan de neonkleuren en cropped tops van Madonna, de pofmouwen en stipjes van Lady Di, de denim jasjes en broeken uit de hard rock en de country scene, de sporty aerobic outfits van Jane Fonda en de glitterjurken en tops van Whitney Houston.

zomertrends
V.l.n.r. Legging en t- shirt Billieblush – Ketting ByMelo – Jasje Petit Blush – Scrunchie I’m Ruby – Overhemd, jeans en jasje American Vintage – sneakers Veja

In de jaren ’80 ontstond ook een beweging tegen al het glitter en glamour geweld: de preppy look. Ook wel bekend als ‘college style’ waar polokraagjes, ruitjes, chino’s en loafers de boventoon voeren. Nog een tegenbeweging was de ‘Brat pack style’, geïnspireerd op een groep jonge acteurs waarbij de eerste stappen naar unisex kleding werd gezet. Meiden droegen bomberjassen, oversized overhemden en wijde (mannen) broeken (bv. Demi Moore en Molly Ringwald). Jongens gingen voor skinny jeans en mouwloze shirts (Rob Lowe, Emilio Estevez).

Gaat er al een belletje rinkelen? We hebben echt te maken met een 80’s revival!

Dé zomertrend: kleur!

zomertrends
V.l.n.r. Teddy jas American Vintage – Top met hartjes Billieblush – Rok Repose AMS – Kousen Billieblush – Vest A Monday in Copenhagen – Short My Little Cozmo – Sneakers Veja – Shirt A Monday in Copenhagen

Degenen die van naturel tinten houden zullen dit seizoen minder blij zijn. Het is namelijk kleur wat overheerst. Hoofdtinten zijn vooral groen, geel, roze en blauw, soms intens gebruikt, soms afgezwakt tot een mooie pastel of dusty-look. De kleur van het jaar is dit keer Peach Fuzz, die je in onze winkel beslist tegenkomt.

We gaan weer even back to the 80’s met deze zomertrend: neon. Fluor roze, geel, groen, oranje, je gaat het allemaal zien. Je moet er misschien een beetje aan wennen, maar bij kinderen staat neon echt fantastisch. Neem vooral een kijkje bij Billieblush, American Vintage, Repose AMS en Bobo Choses. Natuurlijk is een neon accent ook altijd goed: check de tasjes van Susan Bijl, kousen van Billieblush en de neon knekki’s.

  Populaire printjes en stofjes

  zomertrends
  V.l.n.r. Poloshirt Sproet & Sprout – Streepbroek My Little Cozmo – Jeansjack American Vintage – Sneakers Veja – Denim bodywarmer Charlie Petite – Tasje ijsje Mimi & Lula – Top Petit Blush – Sneakers Veja – Metallic broek Tinycottons

  In de jaren ’80 had je lekker veel glitter en glamour. Het is nu niet zo over-the-top als toen, maar het zit hem meer in extra accenten die je aan je outfit toevoegt. De metallic trend van afgelopen winter zet ook in het voorjaar door. Dat betekent roze metallic shortjes, gouden bomberjasjes en broeken. Maar ook rokken en shirts met pailletten en glitters.

  Net als vorige zomer zien we lekker veel bloemen (een dikke knipoog naar de Laura Ashley trend uit de jaren ’80). Maar ook symmetrische vormen worden veel in de collecties gebruikt. Heeeeel veel streepjes (Piupiuchick, Bobo Choses, Sproet & Sprout en Repose AMS) naast stippen en ruitjes.

  Veel gebruikte stoffen zijn denim, sportstofjes en parachutestof. Deze laatste stoffen komen qua look and feel rechtstreeks uit de 80’s en zijn toegepast door Tinycottons, Bobo Choses en Mini Rodini. Denim zien we vooral in blauwe wassingen terug bij alle merken. En de aerobic look creëer je absoluut met een sportlegging van Billieblush of Mini Rodini. En vergeet binnen dit thema de bikershort (Gray Label, Mini Rodini) niet! Een absolute must met een oversized shirt erop.

  Voor welke look ga jij?

  zomertrends
  V.l.n.r. Polo Gray Label – Sneakers Veja – Vest Mini Rodini – Chino Repose AMS
  Croptop Sproet & Sprout – Bikerbroek Gray Label – Sneakers Veja – Sweater Mini Rodini

  We noemden het al even: de preppy look. Natuurlijk is hij niet zo kakkineus als in de jaren ’80, maar eerder met een speelse touch. Mini Rodini wijdt een heel thema aan tennis met bijpassende items zoals polokraagjes. Ook House of Jamie en Sproet & Sprout gaan voor de polo.
  Overhemdjes met v-hals zijn de nieuwe t-shirts. Maar dan wel in een gezellig printje. Net als de chino. Deze moet je gewoon in een opvallende kleur hebben!

  Voor de meiden zien we net als vorig jaar preppy puff sleeves (lady Di) en high waist broekjes en rokken. Ook blijven de wide leg 7/8 broeken populair (check voor de brat pack). Ook het oversized jeansjack en dungaree is terug. Top voor zowel jongens als meiden.

  Zomertrends inspiratie

  Na deze stortvloed aan zomertrends heb je misschien nog meer inspiratie nodig. Daarbij helpen we je graag. In ons lookbook vind je regelmatig nieuwe setjes en op Instagram kom je dagelijks de leukste shop the looks tegen.

  Laat een antwoord achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *