Blogs

Alles over Winterjassen

Het is voor velen misschien nog wat vroeg, maar het winterjassen seizoen komt er snel aan. En aangezien de voorraad jassen vaak beperkt is, is het helemaal niet gek je winterjas nu al aan te schaffen. Online is het altijd moeilijk een keuze te maken. Daarom helpen we je in deze blog een stukje op weg.

Tegen wind, sneeuw en regen

Zoek je een alles-in-één winterjas, dan slaag je vast en zeker bij Mini Rodini, Tiny Cottons, Ammehoela en Go Soaky. Alle drie hebben ze jassen in de collectie die kou, wind en een flinke regenbui kunnen weerstaan. De snowjackets van Mini Rodini en Tinycottons zijn ook nog eens ademend, dus je kleine krijgt het nooit te warm. Hetzelfde geldt voor de jassen van Gosoaky, een merk dat jassen speciaal voor onze oerhollandse herfst- en wintermaanden produceert. En de storm-jackets van Ammehoela zijn inmiddels een klassieker. Deze winter vind je ze maar liefst in 4 kleuren op onze site.

Storm jacket ammehoela

Ultra Light

Een pufferjacket is heel fijn als je een lichte en toch warme jas wilt. Door de ingeslikte naden lijkt het altijd een beetje op een fluffy ‘dekbedje’. De jassen zijn lekker dik gevoerd met een mengsel van biologisch materiaal. Doordat ze wind- en waterafstotend zijn, heb je ook nog eens een lekker warme jas tijdens koude maanden.
De leukste puffers zijn van Bobo Choses, Mini Rodini en Tinycottons.

Voor tussendoor

Voor kinderen die het snel warm hebben, is een tussenjas heerlijk om te dragen in de herfst en het voorjaar. Dit seizoen kun je niet om de teddy en faux fur jassen heen. Vrijwel elk merk heeft er eentje in de collectie. Ook de fleece jacket maakt zijn comeback. Mini Rodini en Tinycottons hebben hele gezellige in de collectie. De ultra lichte jasjes van Marmar Copenhagen zijn ook de moeite waard. Ideaal voor op de fiets of tijdens een wandeling.

Mingo teddy jas

Dubbelzijdig

Ook fijn: een 2 in 1 jas. Een aantal jassen zijn dit seizoen reversible, zodat je verschillende looks kunt creëren. Je vindt ze bij Bobo Choses, Mini Rodini en Ammehoela. Go Soaky heeft zelfs een 3 in 1 jas, met een uitneembare binnenjas. Zo kun je je jas 12 maanden van het jaar gebruiken!
En wat dacht je van een winterjas waarvan je de mouwen kunt afritsen en een bodywarmer krijgt?

Voor baby’s

Ook voor de allerkleinsten zijn er fijne winterjasjes te vinden. Als je kindje nog in de wagen ligt, kies je het beste voor een wat dunner jasje en een extra dekentje om je kindje warm te houden. Zit je kleine al in de wagen (of Maxi Cosi), dan kun je ook een pak nemen. Bijvoorbeeld van Konges Slojd en One More in the Family. Of een wat dikker jasje gecombineerd met een voetenzak. Meer babyjasjes vind je bij Marmar Copenhagen en Nixnut.

De klassieker

Een klassiek model jas is altijd goed. Vaak zijn ze gemaakt van wol, waardoor ze minder geschikt zijn voor echt koud weer. Maar als tussenjas is de klassieker een topper. Maed for Mini heeft er twee in de collectie (donkerblauw en een klassieke ruit). Ook Ammehoela heeft weer een fijn geruit jasje. En wat dacht je van de comeback van de bodywarmer? Je vindt ze bij Mingo, Bobo Choses (afritsbaar) en CarlijnQ.

maed for mini jas

En de rest…

Bij een toffe winterjas hoort natuurlijk een mooie sjaal en muts. In de winkel en online vind je er superveel, dus er is altijd wel een match te vinden! Kijk vooral eens bij Liewood, Maed for Mini, Ammehoela, Mini Rodini, Bobo Choses en Marmar Copenhagen.

Klik hier voor alle accessoires.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *