Blogs,  Brand talk

De buitenbeentjes van Sproet en Sprout

‘The quirky bunch of misfits’. Zo heet de nieuwe collectie van Sproet & Sprout. De film ‘The fantastic Mr. Fox‘ (een verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl) uit 2009 was de inspiratiebron voor de ontwerpers van Sproet & Sprout, waarin een vos en allerlei bijzondere figuren de hoofdrol spelen. En als je je collectie inspireert op een kinderboek, kan dat alleen maar veel moois opleveren. Kijk maar.

Sproetensprout bomber

De Engelse touch

Veel figuurtjes en elementen uit de film zijn verwerkt in de designs. We zien tekkels, dassen, appels en worsten;-). De Engelse invloeden komen duidelijk naar voren in de kleuren en het stofgebruik zoals velvet, corduroy en teddy fake fur. En laten we de ruitjes niet vergeten. Sproet & Sprout heeft er volop gebruik van gemaakt.
Natuurlijk vinden we de bekende painted stripe print, joggers en skater dress weer terug in deze collectie. Dit keer in warm caramel, donker turquoise en bordeaux rood.

Je shopt de nieuwe collectie van Sproet & Sprout hier.

Hoe valt Sproet & Sprout?

Over het algemeen vallen de bovenstuks van Sproet wat kleiner en de onderstuks langer. Neem gerust contact met ons op als je twijfelt aan de maat. We meten de items graag voor je op!
De ‘Quirky bunch of misfits’ collectie is er al vanaf babymaatjes en loopt tot en met 12 jaar.

Duurzaamheid staat voorop

Bij Sproet & Sprout vinden ze duurzaamheid erg belangrijk. Alle bio-katoenen items zijn dan ook GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Ook maakt Sproet gebruik van low impact verfstoffen voor hun collecties, welke geen schade aan het milieu berokkenen. En wist je trouwens dat Sproet & Sprout ook deelnemer is aan het ‘Trees for All‘ project? Een organisatie die zich inzet voor het terug planten van bomen in Nederland.

Dat is meteen ook weer een mooie link naar de nieuwe collectie met een verhaal dat zich afspeelt in de natuur en waarin een grote boom een belangrijke rol vervult…

Sproetensprout teddy jas

Nog meer kinderkleding

Naast Sproet & Sprout vind je op onze site en in de winkel bijzondere kinderkleding van andere Nederlandse merken als Mingo, Ammehoela, Maed for Mini en CarlijnQ. Wij vinden het belangrijk dat alle merken op een duurzame manier produceren voor een mooiere planeet en zo rekening houden met de generaties die na ons komen. Daarom vind je bij ons veel organic, recycled en upcycled stoffen. Ben je op zoek naar meer toffe en bijzondere merken, klik dan hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *