Blogs

Shop the look: ruitjes

Dit seizoen is de ruit volop aanwezig in alle kinderkleding collecties. Van bonte Schotse ruit tot verfijnd blokruitje, ze komen allemaal langs. Soms zijn ruitjes best lastig te combineren. Vandaar dat we je in deze Shop the look wat inspiratie geven voor een outfit mét ruit.

De Schotse tartan

De schotse ruit is wel de meest bekende van allemaal. Hij wordt ook wel de tartan genoemd. In de Middeleeuwen had elke clan (familie) in Schotland zijn eigen ruit. Zo konden ze elkaar makkelijk herkennen. Wist je trouwens dat er wel 50.000 verschillende Schotse ruiten zijn?
Oorspronkelijk werd de Schotse ruit gebruikt op wollen stoffen, maar in kinderkleding zien we nu heel veel flanel met Schotse ruit.

Even wat anders; een gele schotse ruit. Dit broekje van The Campamento is van flanel, dus lekker warm. Het is een chino model en staat met omgeslagen pijpen zo lekker eigenwijs! Wij combineerden de broek met een stoere sweater. Ook van The Campamento.
Schotse ruit tinycottons
Een klassieker: de rode Schotse ruit. Tinycottons heeft hem hier verwerkt in een flanellen stof. Dan krijg je een schattig bloesje voor de meiden en een stoere chino voor jongens. Beide items hebben we gecombineerd met een legging en sweater van Phil & Phae.
De schoenen van Joy zijn van Tinycottons en die van Dayne van Angulus.
longlivethequeen kinderkleding
Longlivethequeen heeft ook een flanellen ruitbroek in de collectie. Deze is in donkerblauw met terra en door het baggy model leuk voor zowel jongens als meiden. Joy draagt er hier een jasje van Longlivethequeen en een Mingo longsleeve onder.

De blokruit

De blokruit wordt ook wel de houthakkersruit genoemd. Vaak uitgevoerd in verschillende groottes. Dit seizoen komt de houthakkersruit terug bij Mingo, CarlijnQ en Tinycottons. In tegenstelling tot de Schotse ruit heeft de blokruit een wat stoerdere uitstraling, maar kan heel goed voor zowel jongens als meisjes.

De verfijnde blokruit zien we in de blouses en rokken van Mingo. Roos draagt hier een lange doorknoopjurk, die wij als blouse hebben gestyled met een jeans van I Dig Denim en een longsleeve van Piupiuchick.
Carlijnq kinderkleding
De échte blokruit zie je hier. CarlijnQ gebruikt hem dit seizoen in een velvet stof (er zijn overigens ook salopettes van) en een wollen sweater in roze.
tinycottons kinderkleding
Deze houthakkersruit is ook een échte klassieker. Hier zie je hem in een fantastische winterjas van Tinycottons. Zo stoer!

Wij helpen je verder

In onze webshop kun je eenvoudig online bestellen, en heb je je pakketje snel in huis. We verzenden zowel in Nederland als België, en bij bestellingen vanaf € 100,00 verzenden we zelfs gratis!

Heb je nog vragen over combinaties, maten of items, neem gerust contact met ons op voor vragen of advies, we helpen je graag verder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *