Blogs,  Brand talk

De 8 leukste duurzame kinderkleding merken van Hollandse bodem

Nederland vertegenwoordigt de duurzame kinderkleding markt onwijs goed. Er zijn superleuke merken met originele ontwerpen, toffe prints en ontwerpen voor zowel jongens, meisjes als unisex! In onze webshop  vind je de allerleukste duurzame kinderkleding merken en die introduceren we graag aan jou. Hierbij onze acht favorieten!

1. Maed for mini: originele ontwerpen met een vleugje humor

Een bestseller bij Kids Department is het merk Maed for Mini. De kledingstukken zijn gemaakt van  super zachte stoffen, hebben originele ontwerpen en een vleugje humor. Het toffe is dat de kinderkleding van Maed for Mini unisex is en tijdloos qua design zijn. Daarom kunnen veel items meerdere kinderen mee. Het merk werkt samen met familiebedrijven om goede werkomstandigheden te bieden aan hun werknemers. Bekijk onze collectie Maed for mini>

Maed kinderkleding

 

2. Phil and Phae: wereldwijze unisex kinderkleding

Verfijnde, unisex kleding met een unieke stijl en vooral niet te gecompliceerd. Yes, we hebben het over Phil and Phae. De kinderkleding van dit merk is duurzaam in elk aspect. Zo vindt de productie plaats in Europa. De materialen zijn van organisch katoen. Maar ook de patronen en ontwerpen zijn tijdloos, waardoor ze dus meerdere generaties lang gedragen kunnen worden. Zijn de kids uit hun Phil and Phae kleding gegroeid, dan kan het gemakkelijk blijven liggen tot een jonger broertje, zusje, neefje of nichtje het kan gebruiken. Zelfs als er meerdere jaren leeftijdsverschil is.

Buiten de normale collecties om heeft Phil and Phae ook een limited edition kledinglijn. Deze items worden ontworpen met de stofresten van de productie die ontstaan tijdens de productie van de vaste collectie. Dit is niet recycling, maar upcycling! Een superschoon productieproces dus. Bekijk onze collectie Phil and Phae>

3. Ammehoela: go your own way!

Met een slogan ‘you can go your own way’ is het wel duidelijk dat de oprichters van het kledingmerk de jonge generatie wil inspireren lekker eigenwijs te zijn en het leven als een avontuur aan te vliegen. Ammehoela kinderkleding is voor relaxte urban city kids. Naast de Ammehoela-vibe volgt het merk ook nog eens de Global Organic Textile Standards (GOTS). Dit betekent dat alle items van Ammehoela voor ten minste 70% uit biologische vezels bestaat. Het duurzame kledingmerk heeft items voor elke mood: stoer, trendy, basic: you name it.
Bekijk onze collectie Ammehoela kinderkleding>

ammehoela kenz

 4. House of Jamie: duurzame unisex kinderkleding

Door de naam zou je bijna denken dat House of Jamie een Amerikaans merk is, maar niets is minder waar! Dit merk is op en top Nederlands. Het merk ontwerpt duurzame unisex kinderkleding. De tijdloze ontwerpen zijn van hoge kwaliteit en lekker comfortabel voor de allerkleinsten. Minimalisme vormt de basis, maar elementen zoals het strikje blijven terugkeren. De collecties kinderkleding van House of Jamie zijn “year round”, wat betekent dat ze het hele jaar door gedragen kunnen worden. Bekijk de collectie van House of Jamie>

 

5. CarlijnQ: kenmerkende thematische collecties

Vanuit een voorliefde van handgemaakte gemaakte spulletjes is CarlijnQ geboren. CarlijnQ staat voor een betere leefomgeving voor nu en toekomstige generaties en brengt dit tot uiting in supertoffe en duurzame kinderkleding. De kleding van CarlijnQ is GOTS gecertificeerd. De materialen zijn gerecycled of organic. Elke collectie heeft een eigen thema, maar een aantal minimalistische prints en de met zorg geselecteerde kleuren vormen altijd de basis. De kleding is verkrijgbaar vanaf maat 56 tot en met maat 116. Bekijk de kinderkleding collectie van CarlijnQ>

carlijnq luca

6. Nixnut: waar een klein merk groot in kan zijn

De twee zussen Nix begonnen hun merk in 2016. Sindsdien houden ze vast aan het principe: liever kwaliteit dan kwantiteit. Hun kinderkleding collectie bestaat dan ook alleen uit kwalitatief hoogwaardige items. Gemaakt van organic stoffen en het liefst handgemaakt in Europa. Nixnut is kritisch over zijn leveranciers. Of het nou ontwerpers of stoffenmakers zijn: allen moeten een passie hebben voor hun vak. Het kinderkleding merk heeft ook niet de ambitie heel groot te worden. Want groot wordt snel in verband gebracht met massa en daar wil Nixnut ver van wegblijven. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Benieuwd? Bekijk de collectie van Nixnut>

7. Sproet & Sprout: authentieke designs om vrolijk van te worden

Sproet en Sprout, een duurzaam merk om verliefd op te worden! De kleding staat voor plezier maken. De authentieke ontwerpen toveren een glimlach op je gezicht, want ze zijn perfect imperfect. Precies zoals het leven is. De hoogwaardige en tijdloze kledingstukken worden duurzaam geproduceerd. De zachte stoffen maken de items heerlijk draagbaar en de items zijn zeker aan te raden voor ieder die van monochroom houdt. Let op: de items vallen wat kleiner dan de draagmaat.  Bekijk de collectie van Sproet & Sprout>

Sproet-sprout

8. Save the planet with Little Hedonist

Little Hedonist draagt de duurzaamheidsboodschap breed uit. Want het allerbelangrijkste, zeggen ze, is het behoud van de planeet voor onze kinderen. Zij willen consumenten aansporen bewuster bezig te zijn met hun kledingaankopen. Kies vooral voor kinderkleding die meerdere kids mee kan, wat betekent dat items kwalitatief hoogwaardig moeten zijn. Little Hedonist gebruikt duurzame stoffen, maar ook recyclede stoffen. Want waarom zou je grondstoffen verspillen als je het een nieuw leven kunt geven? Je shopt de prachtige basics van Little Hedonist hier>

Duurzame kinderkleding online verkrijgbaar bij Kids Department

Bovengenoemde duurzame kinderkleding merken kun je allemaal shoppen bij Kids Department. Buiten deze merken om hebben we nog veel meer duurzame merken in ons assortiment. Het overgrote deel van deze merken komt uit Europa en houdt zich aan de strenge regelgevingen omtrent materialen.

In onze webshop kun je eenvoudig online bestellen, en heb je je pakketje snel in huis. We verzenden zowel in Nederland als België, en bij bestellingen vanaf € 100,00 verzenden we zelfs gratis!

Neem contact met ons op voor vragen of advies, we helpen je graag verder!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *