trends 2023
Blogs

Dit zijn de zomertrends

De lente / zomercollecties komen eraan! We kunnen vast verklappen dat het één grote colorbomb is. Hadden we de afgelopen zomers veel pasteltinten en lichte kleuren, nu is het één en al kleur. En kleur is juist bij kinderen geweldig! We kunnen je op dit moment nog niet alles laten zien, maar nemen je vast mee in een paar trends die we al gespot hebben.

Kleur bekennen

We gaven het al aan, deze zomer kun je niet om kleur heen. Opvallend zijn de vele roodtinten. De officiële kleur van het jaar 2023 is niet voor niets ‘Viva Magenta‘. De kleur is gebaseerd op een donker roodpigment (karmijn) dat in de natuur voorkomt bij o.a. planten en dieren. Het is een mengelmoes van rood, roze en paars, wat leidt tot een krachtige fuchsia -achtige kleur.

trends 2023

Het is trouwens niet de bedoeling dat je deze kleuren met een contrastkleur draagt. Mixen mag (moet eigenlijk). Dus wees niet bang om een outfit met rood en knalroze samen te stellen. Leuk juist!
Zoals je in de bovenste afbeelding ziet komen groen en blauw ook opvallend veel voor. Een mooie volle frisgroene kleur zien we in bijna alle collecties terug. Net als blauw; intens blauw zoals een stralende hemel in de zomer. Love it!

Veel flora en fauna

Dit seizoen zet de bloementrend door. Waren het eerder fijne, kleine bloemetjes, nu is het allemaal wat grover en groter. En lekker bont, dus allerlei kleuren en soorten door elkaar. Ook de vogels zijn goed vertegenwoordigd van klein vinkje tot pelikaan of papegaai, ze komen allemaal voorbij. En, niet te vergeten, zeediertjes zoals schelpen, zeesterren en inktvisjes.

Trends 2023

Een streepje voor…

Deze zomer kun je niet om strepen en grove ruiten heen. Geen fijn streepje, maar lekkere dikke, bonte strepen. Je weet wel, zoals van een zonnescherm of een ouderwetse parasol. En, je raadt het al, alle kleuren en streepdiktes worden door elkaar gebruikt!
Ook tie dye blijft een trend, maar dan in streepvorm. En qua stoffen is het allemaal lekker luchtig maar wel fijntjes, zachte badstof, crepe en luchtig katoen. Laat de zomer maar komen!

Wie bepaalt een trend(kleur)?

Trendkleuren worden een paar jaar voordat een collectie op de markt komt bepaald. Trendwatchers maken uitgebreide trendrapporten, gebaseerd op wat zij op de catwalks van fashionweeks zien. Maar ook early adopters (trendsetters, stijliconen) worden gevolgd via social media. Daarnaast zijn bepaalde ontwikkelingen binnen de maatschappij van invloed zoals de economische recessie, aandacht voor het milieu of sociale factoren zoals feminisme.
Voordat een designer begint met het ontwerpproces van een collectie zal hij/zij altijd zo’n trendrapport raadplegen. Zo komt het dus dat je regelmatig dezelfde kleuren en stoffen terugziet in verschillende collecties 😉


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *