day out
Blogs

Kom shoppen in de herfstvakantie

Heb je zin in een uitje? Kom dan lekker een dagje shoppen in de herfstvakantie bij Kids Department. Op woensdagmiddag 18 oktober hebben we zelfs een leuke kinderknutselmiddag in de winkel! Wanneer jij aan het shoppen bent, vermaken wij de kids. Weer een zorg minder 😉
Je kunt een winkelbezoekje ook combineren met een uitje in de omgeving. Onze winkel ligt aan de rand van Den Haag, dus genoeg te doen!

Naar het bos

Vlakbij onze winkel vind je fijne bossen om te wandelen. In het bos bij Ockenburg kun je een ontdekkingstocht over het kabouterpad volgen. In villa Ockenburgh haal je een rugzakje met opdrachten en iets lekkers.
Het landgoed van onze koninklijke familie is ook niet ver weg. Rondom paleis huis Ten Bosch ligt een prachtig park, dat voor publiek toegankelijk is. Vanaf het park loop je zo naar de gezellige Theresiastraat om nog even wat te eten en te drinken.
Voor een combinatie van bos en strand ga je naar strandslag 10. Je loopt eerst een stuk door het prachtige duingebied en komt vervolgens bij de zee. Ook in de herfst en winter zijn er nog een paar standtenten geopend waar je lekker warme choco kunt drinken. En…. honden zijn hier het hele jaar toegestaan.

day out

Herfstvakantie in het museum

De Haagse musea organiseren in de herfstvakantie extra activiteiten. Het Kunstmuseum heeft speciale kinder- en familie workshops over schilder Piet Mondriaan en je kunt speciale audiotours volgen. Ook leuk om moderne kunst te spotten: museum Voorlinden in Wassenaar.
Wil je griezelen, ga dan naar de Gevangenpoort in Den Haag. Deze voormalige 15e eeuwse gevangenis staat bekend om de vele strafwerktuigen en griezelige rondleidingen. Niet geschikt voor kinderen onder 8 jaar! Ook voor oudere kinderen: het Oranjehotel, de voormalige gevangenis in Scheveningen waar verzetsstrijders gevangen werden gezet. Vlak naast de Ă©chte gevangenis!
Houd je van auto’s, dan is het Louwman museum beslist de moeite waard. Er zijn meer dan 275 auto’s en motoren tentoongesteld, de grootste collectie van Europa. Prachtig!

Voor meer uitjes met de kinderen in de regio Den Haag klik je hier.

Even pauze

Trek gekregen van al dat shoppen in de herfstvakantie? Verwen jezelf dan na een dagje uit naar Kids Department met een lekkere lunch. In Wateringen kun je lekker biologisch eten bij conceptstore Hov. Maar ook bij eetcafĂ© Scrumpy hebben ze goede lunchgerechten. Of ga naar lunchroom Dochters aan de Vliethof, waar je ook kunt genieten van de enige echte Maison Kelder hazelnoottaart.
Je kunt natuurlijk ook lekker naar het strand rijden en wat eten in de vele strandtenten van Kijkduin of Scheveningen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *