sweaters
Blogs,  Trends

Trends voor de winter

De nieuwe collecties voor het herfst/winter seizoen komen deze maand achter elkaar binnen. Naast de bekende merken hebben we een aantal nieuwe merken aan onze collectie toegevoegd zoals My Little Cozmo en Jelly Mallow. Het leuke is, dat we nu al een aantal trends voor de winter hebben gezien. We vertellen je er graag meer over!

Dé kleur van 2023

Dit jaar werd de kleur ‘Viva Magenta’ tot kleur van het jaar uitgeroepen. Magenta zit een beetje tussen fuchsia en frambooskleur in. Eigenlijk zien we alle kleuren uit het Magenta palet deze winter bij veel merken terugkomen. Het varieert van felrood tot knalpaars en alles er tussen in. Genoeg keuze dus!

Links: Flared pants Ammehoela – Longsleeve Emile et Ida – Gilet en sjaal Ammehoela / Rechts: Sweater Tinycottons – Longsleeve Mingo – Jogger Emile et Ida – Beanie Sproet & Sprout

De Magenta – kleuren laten zich makkelijk combineren. Blauw en groen zijn altijd mooie matches. Maar een ton-sur-ton is ook altijd goed. Of durf je een contrast aan? Zoals bijvoorbeeld roze met oranje of fuchsia met rood?

Blauw is het nieuwe zwart

Nog twee kleuren die in allerlei tinten terugkomen: blauw en groen. Of, een mix van blauw en groen door elkaar: petrol. De blauwtinten variëren van heel licht lavendel via kobalt tot donkerblauw. Donkerblauw is het nieuwe zwart. De kleur komt opvallend veel terug bij heel veel merken en is prima als basis te gebruiken voor vrijwel alle outfits.

Ook groen komt in allerlei tinten terug. Mooi Scandinavisch groen zien we bij Bùho, smaragdgroen bij Mingo, Sproet & Sprout, Repose AMS en Tinycottons en olijfgroen bij Bobo Choses en Ammehoela.

Nog een kleurtje die je niet in de winter verwacht: vanillegeel. Mingo noemt de kleur ‘sleepskin’. Het zit een beetje tussen lichtgeel en beige in. Je vindt ‘m bij Repose AMS, True Artist, Emile et Ida en Mingo.

Links: Sweater Bùho – Legging Mingo – Longsleeve Lil Atelier – Kousen Collegien / Rechts: Jas Play Up – Longsleeve Bobo Choses – Jogger en sokken Mingo

Zacht, zachter, zachtst

In de winter zien we altijd lekkere comfy stoffen zoals velours, flanel en zachte wolsoorten. Dit seizoen wint corduroy het van alle zachte stoffen. Vooral de baby-corduroy is populair bij zowel de kids- als baby merken.

Qua printjes ga je deze winter voor de ruit of streep. Ook blijft de bloemetjesprint terugkomen. Van schattige mini bloemetjes tot lekkere retro oversized exemplaren bij Bobo Choses en Mingo.

Kortom, er is weer veel te beleven. Het wordt in ieder geval een gezellige, kleurrijke winter!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *