Bobo Choses
Blogs,  Brand talk

The story of … Bobo Choses

Als er veel over één merk te vertellen is, dan geldt dat zeker voor Bobo Choses. Dit Spaanse kledingmerk blijft continue in beweging, vooral op het gebied van duurzaamheid. Naast het feit dat Bobo Choses een super duurzaam merk is, is het ook enorm populair. Elk seizoen weer weet Bobo weer een nieuwe collectie neer te zetten met toffe illustraties en fijne kleuren. Daarom in deze blog The story of … Bobo Choses.

Bobo Choses

Kinderen en Bobo Choses

Bobo Choses is in 2008 in Barcelona opgericht, waar nu nog het hoofdkantoor is en zelfs een eigen winkel hebben. De makers van Bobo noemen zichzelf ‘kids inside adults’. Dat is dan ook de grootste kracht. Door de wereld door de ogen van kinderen te bekijken ontstaan de meest fantasievolle collecties. Bobo Choses organiseert dan ook regelmatig brainstormsessies met kinderen om te peilen wat zij nu eigenlijk belangrijk vinden in de wereld. Deze input wordt gebruikt voor nieuwe collecties en samenwerkingen met goede doelen, zoals bij voorbeeld kinderprojecten van het Rode Kruis.

Doe mee met onze Bobo Choses Actie!

Koop je iets van Bobo Choses tussen 1 t/m 14 mei, dan doe je automatisch mee met onze Bobo actie. Je kunt je aangekochte item in de vorm van stoptegoed terugwinnen. De winnaar wordt 1 juni bekend gemaakt.

Duurzaamheid op één

Op duurzaamheidsgebied is Bobo Choses een koploper. Elke collectie wordt zo verantwoord mogelijk gemaakt. Zo vindt de productie van de meeste artikelen binnen een straal van 10 km van het hoofdkantoor plaats. Is dat niet mogelijk, dan wordt uitgeweken naar een ander deel van Spanje of Portugal. Alle bedrijven waarmee samengewerkt wordt, moeten een ‘code of conduct’ ondertekenen. Een soort verklaring van goed gedrag dus 😉

Bobo Choses gebruikt veel biologisch katoen en alle items zijn GOTS en OEKO TEX (beiden duurzaamheidskeurmerken) gecertificeerd. Daarnaast wordt er veel ge-upcycled en recycled. De hele Iconic collectie (basiscollectie) bijvoorbeeld is gemaakt van oude Bobo Choses kledingstukken en restjes stof die tijdens de productie overblijven worden ingezameld en recycled. Hier lees je alles over het duurzaamheidsbeleid van Bobo.

Bobo Choses

Down Memory Lane

Veel Bobo Choses fans zijn fans voor het leven. Nou ja, zolang het gezin bestaat uit kinderen in de leeftijdscategorie van Bobo dan… Mocht je trouwens een superfan zijn, dan kun je bij Bobo Choses ook terecht voor de adult collectie. En die is verrassend groot ;- )

Wij vinden het altijd leuk om even terug in de tijd te gaan. Bij het zien van vorige collecties wordt hier vaak ‘oh jaaaa’ geroepen. Herinner je je deze nog?

  • de ‘For President’ collectie uit 2021;
  • ‘A Dance Romance’ uit 2020;
  • ‘We Cosmos’ uit 2019;
  • ‘A Legend’ uit 2017;
  • ‘Der Blauwe Reiter’ uit 2016;
  • ‘A Day in LA’ uit 2014.

Bobo Choses in the mix

Het voordeel van Bobo Choses, is dat de collecties vaak makkelijk te mixen zijn met wat neutralere merken zoals Mingo en MarMar Copenhagen. Maar veel klanten kiezen ook voor een over the top outfit met alle Bobo printjes door elkaar. Hoe je het ook styled, Bobo vraagt om creativiteit. Kom je er niet uit? In ons lookbook vind je regelmatig nieuwe combinaties met verschillende merken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *