Blogs

Colorclash

Alles over de kleurentrends voor deze zomer

Elk seizoen kunnen we wel een aantal trendtinten uit de collecties aanwijzen, maar voor de SS22 (Spring – Summer) collecties zijn we wat in de war. Er is namelijk geen duidelijke lijn te vinden in al het moois dat we tot nu toe binnen hebben en nog gaan krijgen. Eén ding is wel opvallend: de hoofdrollen zijn weggelegd voor paars en zalmroze.

Trend: pastelletjes

Veel merken zijn lekker aan de slag gegaan met pasteltinten. Bij Tinycottons vind je er veel en natuurlijk ook bij Marmar Copenhagen. Gray Label is helemaal in de lila-mood, maar ook Mini Rodini en Maed for Mini (31-1 online) zijn lekker bezig. Veel klanten denken dat pastellen niet mooi staan bij hun kids. Maar niets is minder waar: juist in het voorjaar en de zomer zijn deze kleuren supermooi!

Trend: Lekker fel

Mingo, Bobo Choses, Piupiuchick en straks ook Sproet & Sprout (launch 12 februari) gaan juist voor opvallende, harde tinten. Bobo Choses maakt gebruik van de primaire kleuren rood, blauw en geel. En Mingo is verrassend met felrood en een jaren ’70 kleur groen en oranje. De collectie van Piupiuchick is super kleurrijk, net als de Afrika collectie van Mini Rodini.

Dé must-have

Dit seizoen springen twee kleuren er absoluut boven uit: paars en zalmroze (of apricot). Dat er zoveel tinten paars zijn, kun je je niet voorstellen. Van heel zacht lila (Marmar, Tinycottons), orchideekleurig (Piupiuchick en Ammehoela) tot knalpaars (TAO, Bobo Choses, Mini Rodini). Een ding is zeker: we love it!

En dan hebben we nog de zalmtinten. Opvallend genoeg te zien bij Bobo Choses (wel in een wat fellere uitvoering), maar ook bij Marmar Copenhagen, Longlivethequeen en straks bij Phil & Phae.

Coming Up

Op dit moment hebben we nog maar een fractie van de zomercollectie binnen. Daarom zetten we de komende lanceringen nog even voor je op een rijtje.

31 januari: Maed for Mini drop 1
2 februari: Ammehoela drop 1
3 februari: Nixnut
8 februari: CarlijnQ en Petit Blush
10 februari: Weekend House Kids
12 februari: Sproet & Sprout
15 februari: Phil & Phae
17 februari: Marmar Copenhagen drop 2
24 februari: Bobo Choses drop 2

En verder: Bonmot, Emile et Ida, Repose AMS, Blossom Kids, Gosoaky, House of Jamie, One More in the Family, Soft Gallery, Play Up.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *