Blogs

Baby Essentials

De komst van een kleintje is een enerverende gebeurtenis. Gelukkig heb je negen maanden de tijd om je goed voor te bereiden. Want er moet nogal wat geregeld worden voordat je baby het levenslicht ziet. Zie je soms door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je op weg. Met de allerleukste en liefste babymerken en collecties.

Oogjes dicht …

Een babynestje is heerlijk voor newborns

Of je nou voor een wieg of een ledikant kiest, een babybedje moet veilig en vertrouwd aanvoelen. Een lekker opgemaakt bedje met zachte lakentjes en dekentjes dragen bij aan dat gevoel.
De hoeslakentjes van Swedish Linens zijn gemaakt van percale katoen; een duurzame katoensoort, die alleen maar zachter wordt na het wassen.
De fijnste wollen dekentjes zijn van HVID. Volledig ademend, dus wel zo veilig. En zoek je nog lakentjes met bijpassende hoeslakens en speelkleden? Kijk dan eens bij Mies & Co.
Een babynestje is ook fijn. Je kunt je baby er comfortabel in laten slapen. Gebruik het nestje in je eigen bed, box of als je een ledikantje hebt dat nog net iets te groot is. 

Welke speen?

Of je een speen gebruikt is helemaal aan jou. Maar mocht je het toch handig vinden, dan vind je bij ons 3 merken waarvan het zuiggedeelte een natuurlijke vorm heeft.
Het bekendst zijn de Bibs spenen. Gemaakt van natuurrubber, dus heel zacht en licht. Let wel op dat je natuurrubberen speentjes elke 6 weken moet vervangen omdat er scheurtjes in kunnen komen.
Nieuw zijn de siliconen spenen van Liewood. Deze zijn volstrekt veilig en geschikt voor baby’s met een sterke zuigbehoefte. Silicone is namelijk steviger dan rubber of latex, dus je kleine moet echt zijn best doen. Siliconen spenen gaan ongeveer 3 maanden mee.
Tenslotte zijn er de latex spenen van Frigg. Latex heeft dezelfde eigenschappen als natuurrubber. De spenen zijn zacht en gunstig voor de ontwikkeling van het gehemelte. Wel moeten ze regelmatig vervangen worden (ongeveer 6 weken). Sommige kinderen kunnen allergisch zijn voor latex.

Lekker tutten

Altijd een fijn moment: lekker badderen. Als je baby helemaal ontspannen is, wikkel je hem of haar in een zachte baddoek. Afdrogen doe je met een fijne hydrofiel doek (waar je er trouwens nooit genoeg van kunt hebben). De doeken van Liewood en Konges Slojd zijn ook nog eens prachtig. Voor in en na het bad gebruik je de verzorgingsproducten van The Gift Label. Mmmmm.

Spelenderwijs groeien

Al vanaf een paar weken gaat je kleintje letten op de wereld om zich heen. Eerst zijn het vooral licht, geur en geluid waar je baby op reageert. Een rammelaar, (nacht) lampje of knisperboekje zijn dan ideaal. Een knuffeltje hoort daar ook bij. Deze kun je eerst bij jezelf houden, zodat het jouw geur krijgt en je baby deze later herkent. 

Zodra zodra de motoriek zich meer en meer ontwikkelt, hebben baby’s meer uitdaging nodig. Dank dan aan een speelbalspeelsleutels of stapeltoren. Na het eerste jaar kan een kleintje al overweg met een vormenstoof of blokkenpuzzel

Mooie kleertjes

Voor je basis uitzet heb je uiteraard een aantal fijne rompers nodig. En voor de eerste weken zijn pakjes, overslagvestjes en slofjes ook heel fijn om te hebben. In onze babycollectie vind je heel veel mooie babymerken zoals Marmar Copenhagen, Gray Label, Konges Slojd, One more in the Family en Nixnut.
Ook ideaal: de babyslofjes en mutsjes van HVID. Handgemaakt van natuurzuiver merinowol. Je leest hier meer over de positieve eigenschappen van wol.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *