Blogs

Op wereldreis met Tinycottons

Tinycottons is beslist één van de leukste kinderkledingmerken uit onze collectie. Niet voor niets hebben we het merk al jaren in de shop. De kwaliteit van dit superduurzame merk is fantastisch. Om maar niet te spreken over de aansprekende prints, kleuren en designs. Ook deze winter is Tinycottons er weer in geslaagd een topcollectie neer te zetten.

A Winter World tour

Tinycottons neemt je met de AW20/21 collectie mee op wereldreis. De collectie ‘A Winter World Tour’ is geïnspireerd op wintertradities op verschillende plekken in de wereld. New York (schaatsen in Central Park!) komt voorbij, maar ook Groenland en Japan. Wij vinden deze collectie wederom fantastisch. Vrolijke kleuren, printjes en toffe items. Let’s go!

P.S. Drop 2 (met de wollen items en nog meer winterjassen) staat gepland op 2 september.

Over Tinycottons

Tinycottons, gestart in 2012, heeft haar thuishaven in Barcelona. Het merk vindt kwaliteit het aller-belangrijkst. Niet alleen de kwaliteit van de materialen, maar ook van het productieproces. Alle collecties worden op een fair trade manier gemaakt in Europa. Daarbij maken ze gebruik van bio katoen en recyclede stoffen. Bij Tiny denken ze ook goed na over de thema’s van de campagnes. Altijd een vrolijke boodschap, tot in detail uitgevoerd.

Spaanse pasvorm

Items van Tinycottons hebben, zoals wij het noemen een ‘Spaanse pasvorm’. Dat betekent shirts en sweaters met een wijde fit en onderstuks met een kortere pijp. De maten gaan vanaf baby en lopen daarna met 2 jaar op. Dit is ook weer gedaan met het oog op duurzaamheid: een kind kan minimaal 2 jaar met een item doen. In het begin draag je de items baggy, na een jaar zijn ze prima op maat.

Nog meer moois uit Spanje

Bij Kids Department vind je naast Tinycottons nog meer mooie Spaanse merken. Bobo Choses is natuurlijk een bekende (waarvan de collectie fantastisch matcht met Tiny), maar ook The Campamento, One More in the Family en Bonmot hebben Spaanse roots.
Een fijne match kun je ook altijd maken met de basics van Mingo en MarMar Copenhagen.

bobo en tinycottons
Broek van Tinycottons in de mix met Bobo Choses

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *