Blogs,  Trends

5 trends voor de winter

Nu bijna alle collecties binnen zijn, hebben we een goed beeld van de trends voor de winter. En echt, we gaan back to the 70’s. Veel bruin en oranje, corduroy en flared broeken. Maar dan allemaal nét in een ander jasje gestoken. We zetten de 5 meest opvallende trends op een rijtje.

1. Corduroy

Breed, baby rib, zacht of superzacht, corduroy it is!
Bij vrijwel elk merk is wel een item van corduroy te vinden. Ammehoela heeft items in een superzachte, brede stretch rib. Mingo gaat voor old skool met een traditionele ribovergooier en broek (ook nog eens in trendkleuren bruin en geel). Maar ook Soft Gallery, Tinycottons en Maed for Mini hebben de corduroy trend omarmd.

corduroy

2. Into the woods

Bij de herfst denk je natuurlijk aan warm knapperend haardvuur, warme choco en gezellige boswandelingen. Dat thema ‘Bos’ zien we weer terug bij een aantal merken. CarlijnQ gaat voor bosbessen, merels en capibara’s (het grootste knaagdier ter wereld) in prachtige groen- en roodtinten. Mini Rodini gaat ook voor knagers: namelijk cavia’s. En One Day Parade ging samen met Soft Gallery het bos in en kwamen terug met everzwijnen, vossen en bosbessen.
Natuurlijk komen ook de dierenprintjes weer terug in allerlei varianten. Tijger en leopardprintjes van MarMar Copenhagen, House of Jamie, de (nieuwe) Mini Rodini leopard, Een knalgele van CarlijnQ en Maed for Mini. Te veel op om te noemen eigenlijk.

3. Bruin

Afgelopen winter en zomer was het al een hit, maar nu kun je echt niet meer om bruin heen. We zien ze in alle tinten. Van licht camel tot diep chocobruin. Het liefst nog in combinatie met een corduroy stofje. De mooiste kleuren hebben wij gezien bij Phil and Phae, Ammehoela, Mingo, Tinycottons en Sproet en Sprout.

 trend bruin

4. Turtle neck

De colletjes zijn terug! En dan hebben we het niet over de dikke omgeslagen coltrui, maar subtiele turtleneckjes. Veelal in een ribstofje en wat slanker van pasvorm. Staat geweldig bij een wat wijdere broek. Je vindt de turtlenecks in de collecties van ReposeAMS, Mingo en Tinycottons.

5. Flared pants en culottes

Net als in de 70’s zijn de flared pants goed vertegenwoordigd (Longlivethequeen, House of Jamie, Ammehoela), maar nog populairder is de culotte. Liefst in corduroy. Het voordeel aan zo’n broekje is, dat je ‘m lang, maar ook korter (7/8) kunt nemen. Staat superhip met een toffe sok eronder. En… ook volgende zomer komt dit broekje weer volop terug!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *